Låt oss berätta hur
viktig din vindruta är

Låt oss berätta hur
viktig din vindruta är

Låt oss berätta hur
viktig din vindruta är

Mer än bara en vindruta

Din vindruta bjuder på mer än bara vacker utsikt. Den är en förutsättning för att aktiv körfältshjälp, avståndskontroll och autobroms ska fungera som det är tänkt. Tillsammans kan systemen hjälpa dig att upptäcka och undvika kollisioner med cyklister, andra bilister och stora djur.

Byt vindruta på rätt sätt

När du byter vindruta är det viktigt att egenskaperna stämmer överens med originalrutans. Bilens avancerade system för förarstöd fungerar tillförlitligt bara om de optiska toleranserna, glastjockleken och vikten är exakt rätt samt att rutan monteras med Volvo Original lim.

När ska du byta vindruta på din Volvo?

En del stenskott går att laga. Andra kräver byte av vindrutan. Vilken lösning som passar bäst beror på var skadan sitter. Ett stenskott i det gröna fältet går oftast att laga, medan ett i det röda fältet kräver byte. Skulle stenskottet sitta i det gula fältet krävs däremot en mer noggrann undersökning. Här måste verkstaden göra en bedömning av vilken lösning som är säkrast.

Ingen känner din Volvo bättre än vi

På en Volvoverkstad är din bil i trygga händer. När du behöver laga eller byta vindruta vet din Personliga Servicetekniker vilka metoder som ska användas för att allt ska fungera som det är tänkt. Vi testar även så att alla system fungerar perfekt. När limmet härdat aktiverar vi kalibreringsprogrammen och tar bilen på en åktur. Då testas funktionen hos samtliga system så att din Volvo är i toppskick igen.

Kontakta oss för att få
hjälp med din vindruta

Kontakta oss för att få
hjälp med din vindruta

Kontakta oss för att få
hjälp med din vindruta

Integrerad med karossen
En vindruta ska inte bara skydda mot väder och vind. Den är också en ytterst viktig del av bilens helhet, då den både är integrerad med säkerhetsburen och fungerar som stöd för passagerarsidans krockkudde. För att kunna bevara våra höga säkerhetskrav är det viktigt att vindrutan är av rätt kvalitet och korrekt installerad.
Alltid Volvo Original
Eftersom att vi alltid använder Volvo Original vindruta och Volvo Original vindrutelim kan du vara säker på att karossen behåller sin stabilitet och att vidhäftningen av rutan är lika stark som när din bil var ny.
Sliten vindruta
En undersökning från VTI, Statens Väg- och trafikforskningsinstitut, visar att du med en ny vindruta har en siktlängd på 200 meter. I en bil som rullat 15.000 mil är motsvarande siffra 91 meter och efter 35.000 mil är den bara 69 meter. En sliten vindruta är alltså en trafikfara, speciellt vid körning i körning i mörker, regn eller mot en lågt stående sol. Tänk också på att kontrollera torkarbladen.